Wedstrijdverslag SDO 2

Zondag 5 november 2023

DERBY BLIJFT ONBESLIST

Ja oke, we spelen veel derby’s, maar na 2 weken 2 teams van de overkant, was het weer eens tijd voor een derby, en wel tegen Hontenisse 5.

Echter bleek moeder natuur niet haar beste dag te hebben: wind en regen zorgden nou niet bepaald voor een lekker voetbalweertje. We begonnen met tegenwind, tactisch zeer goed gekozen door aanvoerder van Driessche.

De eerste helft had Hontenisse een klein overwicht. Dit resulteerde in de 1-0. Een schot van afstand vloog over onze keeper heen. Echt grote kansen kregen we zelf niet dus de boel moest even op scherp gezet worden in de rust.

Tweede helft meewind, huh meewind? Kennen we dat ergens van? Heeft dat iets te maken met Klooster? Hmmm geen idee. Nee, want we kwamen beter in ons spel. Voorzet van Bas kwam net niet aan bij Tomasz. Tomasz hield de bal binnen, legde af op Louis, die schoot tegen de keeper, rebound kwam voor de voeten van Simon die de 1-1 tegen het net knalde!

Doordrukken dan maar, alleen lukte dit niet helemaal. Tomasz kreeg nog wat kansen, maar miste helaas. Meer dan gevaarlijke corners en vrije trappen was het echter niet…

Vrije trappen nemen, tja, laat dat maar aan Dennis over. Hij heeft er veel moeten nemen. Ja de een net wat beter dan de ander, maar even attentie voor de streep van de dag. Alles was perfect: snelheid, hoogte, kracht. Echter kon de keeper er nog z’n handen tegen zetten….

Na 10 minuten blessuretijd, althans zo leek het toch, floot de scheids af. Een puntje erbij, niet verkeerd, maar achteraf toch nog de gedachte dat er meer in zat. Volgende week de derby, alweer, tegen Graauw 4. Uhmmm das op 12 november… Iets zegt me dat de avond ervoor heel gezellig gaat worden in de Luifel bij de Lamsoren. Bij zijn is meemaken! Wordt vervolgd!

 

 

Zondag 22 oktober 2023

Scorebord is bijna te klein!

De wedstrijd tegen Jong Ambon 2 stond op het programma. Weer eens een nieuwe tegenstander, dus geen idee wat we moeten verwachten.

We hadden de beschikking over 14 super fitte spelers, die allemaal lekker hadden geslapen. Of wacht 14… Sterspeler Tijn kwam iets later. Maar ja kennelijk had hij toestemming gekregen van Martijn, die daar overigens niet veel meer van had onthouden… Ja t was gezellig vrijdag! Simon vroeg nog even wat slapen precies was, dit was hij namelijk even vergeten…

Goeie opstelling, goeie instelling en we beginnen aan de wedstrijd. Het doelpunt laat nog even op zich wachten. Na ongeveer 20 minuten werd de bal naar Laurens gespeeld. Buitenspel? Goh misschien wel, alleen de vlagger deed niet veel. Tja dan ga je toch door, of niet, of wel, of niet, Laurens schiet die bal er nou eens in joh, ja toch wel, hupsakee dat is 1-0. De 2e kwam niet kort daarna ook. Martijn gooide de bal in, Bjorn gaf goed voor en jawel Laurens tikte hem binnen. Nadat Simon met z’n slaperige kop de 3-0 had binnen geschoten, kwam ons geheime wapen erin: Tomasz Herremans. Onthoud die naam!
Net voor rust kreeg Tomasz de bal voor z’n voeten, de bal stuurde hij vakkundig naar de verre hoek: 4-0.

Tja tis rust, en we staan voor, met 4-0. Op dit moment nog weinig problemen.

Tweede helft gingen we lekker door. Alleen doelpunten maken verliep niet zo soepel. Totdat, jawel daar is tie weer, Tomasz aanlegde en de bal er weer in schoot. De volgorde daarna is de verslaggever even kwijt, maar ook Lars (2x) en Louis-Philippe kwamen op t scorebord. Maar de wedstrijdbal ging toch met iemand mee naar huis. Tomasz prikte er nog eentje in en zo was de hattrick een feit.

9-0, tranen schieten bijna in m’n ogen als ik het verslag maak. Van trots, vreugde en euforie. Dat is wel een foto waard. Cas en Sem, bedankt voor het bijhouden van de score en het maken van de foto!

We weten echter ook dat we volgende week het weer zwaar kunnen krijgen. Dan is de thuiswedstrijd tegen Hansweertse Boys. Kijken wat dat gaat brengen.

 

 

Zondag 5 maart 2023

Wat heeft SDO 2 nodig? Een overwinning!
 
Nou u vraagt, wij draaien. Carnaval achter de rug, veel liters bier verder, maar hupsakee de derby tegen Graauw 4 stond op het programma!
Voor zo’n affiche had VV Graauw het hoofdveld ter beschikking besteld. We begonnen vrij aardig. Paar speldenprikjes, maar nog geen grote kansen. Totdat Jorik de bal vanuit een vrije trap de 16 in draaide. Bal werd verlengd door Lars en binnengetikt door Louis-Philippe. Louis-Philippe? Wie was dat ook alweer? Juist, na maanden afwezigheid, omdat hij zonodig in een Egyptische tempel moest zijn, is hij weer terug en mijn god wat zijn we daar blij mee!
0-1 voorsprong voelt lekker, maar is altijd krapjes. Graauw kreeg ook kansen, maar Brendan redde een paar keer erg knap. Bij onszelf kwam de doelpuntenmachine nog niet op gang. Schieten, afgeven, terugleggen, tja tis allemaal lastig en eigenlijk doe je het nooit goed… Tenzij je scoort, maar dat gebeurde niet meer voor de rust.
Na de rust, puntjes op de i, gingen we weer verder. En heee hallo, een oude bekende in het veld: Bjorn Vermeerssen. Gestopt bij Graauw 4 na zijn 250ste goal, maar wilde tegen ons nog wat frustraties eruit schoppen.
Ondertussen kwam op de tribune, want nogmaals we speelden op het hoofdveld, de vraag aan uw verslaggever/vlagger hoeveel wij de scheidsrechter hadden betaald.
In de heenwedstrijd werd er veel gezeurd en gezaagd op onze clubscheidsrechter, maar kennelijk doet hun eigen scheidsrechter het niet veel beter? Tja wat zullen we erover zeggen? Uhmm de beste man floot inderdaad niet zijn beste wedstrijd, hij kan 2 bakstenen laten vechten, ook wij waren het niet altijd eens met hem, maar hij is al jaren lang lid op de Graauw en zet zich in voor de vereniging. En vrijwilligers moet je koesteren. Daar weten we bij SDO alles van!
Oké, stoom afgeblazen, en terug naar de wedstrijd. Dat was nog steeds niet heel best. Paar kansen, maar nee geen goals. Totdat Simon de kans kreeg om te schieten, keeper kon er niet bij en eindelijk de verlossende 0-2.
Wedstrijd in de tas? Nee want Graauw deed nog iets terug en maakte de 1-2. Oei oei, toch nog billen knijpen? Nee, de scheidsrechter floot af, nadat Gijs nog een flinke klap had gekregen. Frustraties omzetten in fysieke klappen, we gaan er maar niks over zeggen….
Het was weer ouderwets knokken, strijden en slordig voetbal tegen Graauw 4, maar uiteindelijk gaan de 3 punten mee naar Lamswaarde!
 

Zondag 6 november 2022

GEEL-ZWARTE BUS
Voor SDO 2 stond de uitwedstrijd tegen Vogelwaarde 3 stond op het programma. Dinsdag hadden we getraind en dat hebben we geweten: 3 blessures rijker… Tel daar nog een aantal afwezigen bij op en je kan het al raden, het was weer puzzelen voor de leiding van ut tweede. En wat doe je dan? Dan vraag je de veteraan mee. Vorig seizoen had hij zijn afscheidswedstrijd op Vogelwaarde, maar Dominique haalde zijn voetbalschoenen uit de wilgen en deed weer een wedstrijd mee.
Al snel werd duidelijk dat het voor ons tegenhouden werd. Militair Gijs was terug uit het mooie Curaçao en begon gelijk in de basis als spits. Niet dat dat veel verschil maakte…
Vogelwaarde kwam op voorsprong. Was het een schot of een voorzet? De waarheid zal in het midden liggen. Feit is wel dat de bal in de verre hoek binnen viel.
Verdedigend stond het bij ons niet slecht. We speelden compact en voor Vogelwaarde was het dus lastig om er doorheen te komen.
Tja kansen, die kregen we wel. Matis schoot de bal net naast en Simon wipte de bal over de keeper, maar helaas niet in de goal.
Tweede helft dan maar. Weer was het vooral tegenhouden en Vogelwaarde wist dus niet te scoren. Tja, zou er dan nog iets inzitten voor ut tweede. Jawel, Simon zette goed door en bereikte met een goede pass Martijn. Helaas werd zijn schot gepakt met een Iker Casillas redding. De rechtervoet van de keeper zorgde ervoor dat de bal er niet in ging…
Kansen waren er dus zeker wel om een resultaat te halen, maar het mocht niet zo zijn… Dank aan Sam en Joost om mee te doen, hopelijk voor herhaling vatbaar!
Na de wedstrijd hebben we SDO 1 aangemoedigd en naar de overwinning geschreeuwd. De sfeeractie van de V-side was allemaal erg leuk, maar uiteindelijk stond Vogelwaarde 1 met lege handen.
Volgende week is het voor SDO 2 op sportpark ’t Prinsenbos te doen. Daar wacht Hontenisse 4!
 

Zondag 16 oktober 2022

JEUGDIG SDO 2 HEEFT HET ZWAAR TEGEN RIA W.
Vanochtend, t was vroeg, moesten we aantreden tegen Ria Westdorpe. Thomas en Tijn werden gevraagd, omdat we een aantal afmeldingen hadden.
Doordat Brendan er niet was, moest Jorik de handschoenen aantrekken. Kortom, het was weer even zoeken voor de ideale opstelling.
Al snel werd duidelijk dat Ria de bovenliggende partij was. Toch hielden we knap stand. Uiteindelijk kwam Ria op 1-0 voorsprong uit een vrije trap.
Onze eerste aanval van de wedstrijd was wel gelijk dodelijk. Brasser speelde Thomas diep. Thomas kon de bal nog net voorbij de keeper tikken, 1-1.
Corner voor Ria werd binnen gekopt en we gingen rusten met een 2-1 achterstand.
In de tweede helft konden we het niet ombuigen en het werd 3-1, weer uit een vrije trap. Jorik had deze best kunnen hebben…
Nee nee, we moeten niet zeuren op Jorik, want vlak voor tijd pakte hij nog een penalty uit de hoek, dus daar kan Brendan nog wat van leren….
Vele verbeterpunten en we weten weer hoe het is om weggetikt te worden. Volgende week vrij, dus Lars heeft 2 weken de tijd om de shirts wassen!

 

Zondag 9 oktober 2022

KOPPIJN, KOPPIJN, KOPPIJN……
Koppijn, huh? Wie dan? Matis, Colin of toch Simon. Nee, de leiders van SDO 2 hadden niet hun beste ochtend, want oi oi oi 16 spelers tot hun beschikking, hoe ga je dat dan doen?
Een ijzersterke opstelling werd gemaakt en we begonnen tegen Graauw 4.
Hoeveel kansen wil je hebben? Dat is wel een beetje hoe het vandaag ging. Een schot van Junior tegen de paal, Simon die een perfecte voorzet van Martijn naast werkte en Angelo die een paar keer van afstand schoot. 1 schot was werkelijk bijna perfect, maar de uitstekend keepende doelman van Graauw kon de bal eruit werken.
Vlak voor rust was het toch raak: Simon ging goed door en met een hard schot kon hij de doelman passeren, 1-0 dus.
Na de rust was het heel de tijd heen en weer. Graauw zette druk, maar de defensie van SDO stond als een huis, een vervallen huis weliswaar, maar goed, Graauw kwam er niet door. Maar godker, dat tweede doelpunt bleef maar uit. Doelman Brendan was goed bezig en na een verre uittrap van hem kon Owen 1 op 1 met de keeper. Hij legde de bal in de verre hoek en daar was de bevrijdende 2-0.
Snel daarna gingen Simon en Lars met z’n tweeën op de keeper af. Simon legde de bal breed en Lars kon de bal er makkelijk inschuiven.
Scheidsrechter Jos vond het toen wel welletjes en op herhaaldelijke verzoek van uw verslaggever, die dorst had gekregen, blies hij op zijn fluit voor het eind van de wedstrijd. 3 punten voor de geel-zwarte machine!
Daarna hebben we
genoten
 
van een flitsend SDO 1 met in de hoofdrol Dennis Boonman, ofwel Boemmie. Hij pakte een penalty waardoor Sdo 1 toch de overwinning kon pakken tegen Groede 1.
6 punten voor SDO, het viel ons tegen dat de voorzitter niet trakteerde, maar dat kan altijd nog gebeuren natuurlijk!
Volgende week is het te doen op Westdorpe. Zowel SDO 1 als SDO 2 speelt daar hun competitiewedstrijd. Smullen maar!

 

Zondag 25 september 2022

DE GROENE TAPE MAAKT ALLES OM ZEEP.
Op “derby zondag” begon het seizoen van ut tweede officieel. Vorige week werd in een oefenwedstrijd nog met 2-1 gewonnen. Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd tegen Hontenisse 5 op het programma.
Konden we gelijk beginnen? Nou nee, onze vrienden van de Graauw hadden een aangename verrassing voor ons klaar staan. 1 doel was afgeplakt met groene tape vanwege de derby tegen SDO 1. Hadden ze te weinig budget om er 2 af te plakken? Tja, hoe haal je die er af? Een goede ontGROENning voor de verloren zoon, Lars, om deze troep even weg te halen. En dat deed hij subliem!
We konden beschikken over 15 spelers, das al heel wat als je ons team af en toe bekijkt. Al gauw kon Simon op het doel schieten en de 1-0 was al een feit. Ookal zat er nog een beetje groene tape op de palen, Simon was scherp.
Na een onoplettendheid van een speler van ons, we zullen z’n naam niet noemen, Louis-Philippe, kwam Hontenisse op 1-1. Later in de eerste helft kwamen de Blauw-Witte helden op 1-2 door een knal van afstand… Zuur, want het ging zeker niet slecht bij ons.
In de tweede helft werd er wat omgezet en het begon te lopen bij de geel-zwarte machine. Alleen die goal bleef steeds uit. Totdat Jorik mocht aanleggen vanuit een vrije trap, wat zullen we zeggen, 25 meter? Keeper van Hontenisse had perfect zicht op de bal, maar toch vlamde Jorik de bal tegen de touwen, 2-2. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waardoor het veel heen en weer was. Uiteindelijk bleef het bij 2-2 en daar waren beide teams tevreden mee.
Volgende week heeft ut tweede een weekje vrij omdat onze vrienden van HVV hebben besloten uit de competitie te stappen voordat het seizoen begonnen is!