Wedstrijdverslag SDO 2

Zondag 16 oktober 2022

JEUGDIG SDO 2 HEEFT HET ZWAAR TEGEN RIA W.
Vanochtend, t was vroeg, moesten we aantreden tegen Ria Westdorpe. Thomas en Tijn werden gevraagd, omdat we een aantal afmeldingen hadden.
Doordat Brendan er niet was, moest Jorik de handschoenen aantrekken. Kortom, het was weer even zoeken voor de ideale opstelling.
Al snel werd duidelijk dat Ria de bovenliggende partij was. Toch hielden we knap stand. Uiteindelijk kwam Ria op 1-0 voorsprong uit een vrije trap.
Onze eerste aanval van de wedstrijd was wel gelijk dodelijk. Brasser speelde Thomas diep. Thomas kon de bal nog net voorbij de keeper tikken, 1-1.
Corner voor Ria werd binnen gekopt en we gingen rusten met een 2-1 achterstand.
In de tweede helft konden we het niet ombuigen en het werd 3-1, weer uit een vrije trap. Jorik had deze best kunnen hebben…
Nee nee, we moeten niet zeuren op Jorik, want vlak voor tijd pakte hij nog een penalty uit de hoek, dus daar kan Brendan nog wat van leren….
Vele verbeterpunten en we weten weer hoe het is om weggetikt te worden. Volgende week vrij, dus Lars heeft 2 weken de tijd om de shirts wassen!

 

Zondag 9 oktober 2022

KOPPIJN, KOPPIJN, KOPPIJN……
Koppijn, huh? Wie dan? Matis, Colin of toch Simon. Nee, de leiders van SDO 2 hadden niet hun beste ochtend, want oi oi oi 16 spelers tot hun beschikking, hoe ga je dat dan doen?
Een ijzersterke opstelling werd gemaakt en we begonnen tegen Graauw 4.
Hoeveel kansen wil je hebben? Dat is wel een beetje hoe het vandaag ging. Een schot van Junior tegen de paal, Simon die een perfecte voorzet van Martijn naast werkte en Angelo die een paar keer van afstand schoot. 1 schot was werkelijk bijna perfect, maar de uitstekend keepende doelman van Graauw kon de bal eruit werken.
Vlak voor rust was het toch raak: Simon ging goed door en met een hard schot kon hij de doelman passeren, 1-0 dus.
Na de rust was het heel de tijd heen en weer. Graauw zette druk, maar de defensie van SDO stond als een huis, een vervallen huis weliswaar, maar goed, Graauw kwam er niet door. Maar godker, dat tweede doelpunt bleef maar uit. Doelman Brendan was goed bezig en na een verre uittrap van hem kon Owen 1 op 1 met de keeper. Hij legde de bal in de verre hoek en daar was de bevrijdende 2-0.
Snel daarna gingen Simon en Lars met z’n twee├źn op de keeper af. Simon legde de bal breed en Lars kon de bal er makkelijk inschuiven.
Scheidsrechter Jos vond het toen wel welletjes en op herhaaldelijke verzoek van uw verslaggever, die dorst had gekregen, blies hij op zijn fluit voor het eind van de wedstrijd. 3 punten voor de geel-zwarte machine!
Daarna hebben we
genoten
 
van een flitsend SDO 1 met in de hoofdrol Dennis Boonman, ofwel Boemmie. Hij pakte een penalty waardoor Sdo 1 toch de overwinning kon pakken tegen Groede 1.
6 punten voor SDO, het viel ons tegen dat de voorzitter niet trakteerde, maar dat kan altijd nog gebeuren natuurlijk!
Volgende week is het te doen op Westdorpe. Zowel SDO 1 als SDO 2 speelt daar hun competitiewedstrijd. Smullen maar!

 

Zondag 25 september 2022

DE GROENE TAPE MAAKT ALLES OM ZEEP.
Op “derby zondag” begon het seizoen van ut tweede officieel. Vorige week werd in een oefenwedstrijd nog met 2-1 gewonnen. Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd tegen Hontenisse 5 op het programma.
Konden we gelijk beginnen? Nou nee, onze vrienden van de Graauw hadden een aangename verrassing voor ons klaar staan. 1 doel was afgeplakt met groene tape vanwege de derby tegen SDO 1. Hadden ze te weinig budget om er 2 af te plakken? Tja, hoe haal je die er af? Een goede ontGROENning voor de verloren zoon, Lars, om deze troep even weg te halen. En dat deed hij subliem!
We konden beschikken over 15 spelers, das al heel wat als je ons team af en toe bekijkt. Al gauw kon Simon op het doel schieten en de 1-0 was al een feit. Ookal zat er nog een beetje groene tape op de palen, Simon was scherp.
Na een onoplettendheid van een speler van ons, we zullen z’n naam niet noemen, Louis-Philippe, kwam Hontenisse op 1-1. Later in de eerste helft kwamen de Blauw-Witte helden op 1-2 door een knal van afstand… Zuur, want het ging zeker niet slecht bij ons.
In de tweede helft werd er wat omgezet en het begon te lopen bij de geel-zwarte machine. Alleen die goal bleef steeds uit. Totdat Jorik mocht aanleggen vanuit een vrije trap, wat zullen we zeggen, 25 meter? Keeper van Hontenisse had perfect zicht op de bal, maar toch vlamde Jorik de bal tegen de touwen, 2-2. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waardoor het veel heen en weer was. Uiteindelijk bleef het bij 2-2 en daar waren beide teams tevreden mee.
Volgende week heeft ut tweede een weekje vrij omdat onze vrienden van HVV hebben besloten uit de competitie te stappen voordat het seizoen begonnen is!