Wedstrijdverslag SDO 2

Zondag 24 maart 2024

TEGEN WIND, MEE WIND, EN 0 PUNTEN

Ja ja ja, allereerst een speciale vermelding voor ons vrienden van Hansweertse Boys. Jullie wedstrijdverslag was niet zo spannend: 6-1 verlies, achja je kan niet altijd 6 gooien, althans jullie wel.

Maar goed andere zorgen, want Hontenisse 5 kwam op bezoek. T was een winderig spektakel. Speelden we goed? Nee niet bepaald… Hontenisse 5 kwam op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Resultaat was een 0-2 verlies.
Kregen we kansen? Mwah niet echt. Jochem, je hebt ook een linkervoet. En ohwja als je bijna smeekt voor een goede voorzet van Nick, tja dan mag je hem er wel intikken van 3 meter afstand… Uhmm verder ja, Simon je moet komen trainen, en Lars, je was voor jou doen degelijk…
Verder, tja de sterspelers hadden maar een korte bijdrage: Gijs 10 minuutjes, Martijn 20 minuutjes en Orlando, een krappe 3 minuten… Allen door blessure getroffen, maar de eerste twee hadden daar na de wedstrijd weinig last van.

Na onze wedstrijd hebben we de mannen van Sdo 1 naar de overwinning proberen schreeuwen. Het kostten ons een paar stembanden en wat keel ontstekingen. Achja gelukkig stond de tap open en hebben we de keel kunnen smeren!

Mannen van Hontenisse 5 proficiat met de overwinning en succes de komende wedstrijden! Wij proberen de laatste wedstrijden van t seizoen nog wat overwinningen bij elkaar te voetballen. We zullen zien wat t gaat brengen!

 

Zondag 28 januari 2024

DOELPUNTENMACHINE KOMT OP GANG!

Vorig seizoen kregen we als “ludieke” actie de rode lantaarn overhandigd. We zagen er de humor van in, maar willen deze natuurlijk zo snel mogelijk weer aan een ander team overhandigen. Misschien wel aan Graauw 3, de tegenstander van vandaag. Zij staan op dit moment laatste. Aan het begin van het seizoen oefenden we nog tegen elkaar. Toen was Graauw 3 met een selectie van zeker 18 spelers. Deze wedstrijd hadden ze er maar 12.

Wij hadden daarentegen 15 spelers en dus had Chris de kans om lekker door te wisselen. Al vanaf minuut 1 hadden wij het overwicht en het duurde dus al niet lang of het verschil was al gemaakt. Prima schot van Paul belandde in de verre hoek. Vanaf dan ging het snel. Uw verslaggever kon de volgorde niet meer bijhouden, maar we liepen uit naar een 7-0 voorsprong. Doelpuntenmakers: Orlando 2x, Owen 1x, Simon ondanks zijn vele kansen ook 1x. Paul maakte er ook nog 2 en voltooide zo zijn hattrick. Helaas hebben we een beperkt budget dus mag de wedstrijdbal niet mee naar huis.

Graauw 3 deed nog iets terug en zo werd het 7-1. Had de score hoger uit kunnen vallen? Jazeker, we hebben nog aardig wat kansen gemist.

Lars, ja wie kent hem niet, mag nog plaats nemen achter de bal voor een penalty. De keeper van Graauw 3 kiest de goede hoek en kon dus de penalty tegenhouden. Overigens ben ik in de cijfers en statistieken gedoken, en tis zeker niet de eerste keer dat deze keeper een penalty stopt tegen ons.

3e overwinning op rij. We verlaten de onderste regionen en mogen naar boven kijken. Aanstaande zondag mogen we naar “den overkant”, naar ’s Heinkenszand. Nummer 5 tegen nummer 6 en dan ook nog hetzelfde aantal punten en hetzelfde doelsaldo!!!! Als dat geen thriller wordt, weet ik het ook niet meer. Wordt vervolgd!

SDO 2 zit tegenwoordig op Instagram. Volg ons voor actiefoto’s, updates en nog veel meer. 

 

 

 

Zondag 14 januari 2024

‘T SNEEUWT, ‘TIS KOUD EN ‘T WINT!

17 december was onze laatste wedstrijd, tegen STEEN 5, die met 1-0 winst werd afgesloten. Nog geen maand later, mochten we een station verder, naar Koewacht 3.

‘T was vroeg, ’t was koud en er was een nieuwe trainer. Jawel, Chris wilt het gaan proberen! Met Hemelaar als interim-assistent aan zijn zijde (althans voor vandaag) wensen we hem veel succes!

Wanneer de sneeuwvlokken uit de lucht kwamen, besloot de jeugdige scheidsrechter aan de wedstrijd te beginnen. Koewacht had iets meer de bal, maar kansen waren voor beide teams nog niet aan de orde. Totdat 2 afstandschoten van Koewacht opeens zorgden voor een 2-0 achterstand bij rust…

In de tweede helft begonnen we veel feller en dat resulteerde in een kans voor Orlando. Even goed leggen en hij schoot de 2-1 tegen de touwen.
10 minuten later werd Orlando diep gestuurd, die legde de bal mooi breed op Owen en die kon makkelijk de 2-2 binnen tikken.

Hoe lang dan nog op de klok scheids? 24 minuten was het antwoord. Ooohh tijd zat.

Koewacht werd slordiger, maar kwam er toch een paar keer goed door. In 2010 had Spanje de teen van Cassilas, wij hebben de teen van Dennis. Fabelachtige redding en vooral heel belangrijk.

Terug naar onze kansen, want door geklungel van de Koewacht verdediging kreeg Paul de bal voor z’n voeten. Zonder twijfel, bam, 2-3! Hoppa een voorsprong!

Maar Koewacht bleef druk houden en daar ging de snelle spits weer. T was buitenspel, maar de scheids negeerde de grensrechter volkomen, het spel ging verder wat resulteerde in een duikeling binnen het strafschopgebied. Conclusie van de scheids: penalty. De onervaren speler van Koewacht ging achter de bal staan en schoot de bal recht door het midden. Keeper Dennis wist dit en kon zo de makkelijk gegeven strafschop tegenhouden!

Wat er daarna gebeurde, verdiende niet de schoonheidsprijs: doorlopen op de keeper terwijl deze de bal vasthad, opstootjes hier en daar en dan ook nog eens natrappen. Koewacht eindigde de wedstrijd met 10 man en wij met 3 punten! De weg naar boven is ingezet!

Wat ik nog wel moeten vermelden, is dat in de kantine de strijd van tijdens de wedstrijd weg was en dat er onderling rustig gepraat werd en er lekkere soep genuttigd kon worden. Kijk, zo kan het ook!

 

 

Zondag 5 november 2023

DERBY BLIJFT ONBESLIST

Ja oke, we spelen veel derby’s, maar na 2 weken 2 teams van de overkant, was het weer eens tijd voor een derby, en wel tegen Hontenisse 5.

Echter bleek moeder natuur niet haar beste dag te hebben: wind en regen zorgden nou niet bepaald voor een lekker voetbalweertje. We begonnen met tegenwind, tactisch zeer goed gekozen door aanvoerder van Driessche.

De eerste helft had Hontenisse een klein overwicht. Dit resulteerde in de 1-0. Een schot van afstand vloog over onze keeper heen. Echt grote kansen kregen we zelf niet dus de boel moest even op scherp gezet worden in de rust.

Tweede helft meewind, huh meewind? Kennen we dat ergens van? Heeft dat iets te maken met Klooster? Hmmm geen idee. Nee, want we kwamen beter in ons spel. Voorzet van Bas kwam net niet aan bij Tomasz. Tomasz hield de bal binnen, legde af op Louis, die schoot tegen de keeper, rebound kwam voor de voeten van Simon die de 1-1 tegen het net knalde!

Doordrukken dan maar, alleen lukte dit niet helemaal. Tomasz kreeg nog wat kansen, maar miste helaas. Meer dan gevaarlijke corners en vrije trappen was het echter niet…

Vrije trappen nemen, tja, laat dat maar aan Dennis over. Hij heeft er veel moeten nemen. Ja de een net wat beter dan de ander, maar even attentie voor de streep van de dag. Alles was perfect: snelheid, hoogte, kracht. Echter kon de keeper er nog z’n handen tegen zetten….

Na 10 minuten blessuretijd, althans zo leek het toch, floot de scheids af. Een puntje erbij, niet verkeerd, maar achteraf toch nog de gedachte dat er meer in zat. Volgende week de derby, alweer, tegen Graauw 4. Uhmmm das op 12 november… Iets zegt me dat de avond ervoor heel gezellig gaat worden in de Luifel bij de Lamsoren. Bij zijn is meemaken! Wordt vervolgd!

 

 

Zondag 22 oktober 2023

Scorebord is bijna te klein!

De wedstrijd tegen Jong Ambon 2 stond op het programma. Weer eens een nieuwe tegenstander, dus geen idee wat we moeten verwachten.

We hadden de beschikking over 14 super fitte spelers, die allemaal lekker hadden geslapen. Of wacht 14… Sterspeler Tijn kwam iets later. Maar ja kennelijk had hij toestemming gekregen van Martijn, die daar overigens niet veel meer van had onthouden… Ja t was gezellig vrijdag! Simon vroeg nog even wat slapen precies was, dit was hij namelijk even vergeten…

Goeie opstelling, goeie instelling en we beginnen aan de wedstrijd. Het doelpunt laat nog even op zich wachten. Na ongeveer 20 minuten werd de bal naar Laurens gespeeld. Buitenspel? Goh misschien wel, alleen de vlagger deed niet veel. Tja dan ga je toch door, of niet, of wel, of niet, Laurens schiet die bal er nou eens in joh, ja toch wel, hupsakee dat is 1-0. De 2e kwam niet kort daarna ook. Martijn gooide de bal in, Bjorn gaf goed voor en jawel Laurens tikte hem binnen. Nadat Simon met z’n slaperige kop de 3-0 had binnen geschoten, kwam ons geheime wapen erin: Tomasz Herremans. Onthoud die naam!
Net voor rust kreeg Tomasz de bal voor z’n voeten, de bal stuurde hij vakkundig naar de verre hoek: 4-0.

Tja tis rust, en we staan voor, met 4-0. Op dit moment nog weinig problemen.

Tweede helft gingen we lekker door. Alleen doelpunten maken verliep niet zo soepel. Totdat, jawel daar is tie weer, Tomasz aanlegde en de bal er weer in schoot. De volgorde daarna is de verslaggever even kwijt, maar ook Lars (2x) en Louis-Philippe kwamen op t scorebord. Maar de wedstrijdbal ging toch met iemand mee naar huis. Tomasz prikte er nog eentje in en zo was de hattrick een feit.

9-0, tranen schieten bijna in m’n ogen als ik het verslag maak. Van trots, vreugde en euforie. Dat is wel een foto waard. Cas en Sem, bedankt voor het bijhouden van de score en het maken van de foto!

We weten echter ook dat we volgende week het weer zwaar kunnen krijgen. Dan is de thuiswedstrijd tegen Hansweertse Boys. Kijken wat dat gaat brengen.

 

 

Zondag 5 maart 2023

Wat heeft SDO 2 nodig? Een overwinning!
 
Nou u vraagt, wij draaien. Carnaval achter de rug, veel liters bier verder, maar hupsakee de derby tegen Graauw 4 stond op het programma!
Voor zo’n affiche had VV Graauw het hoofdveld ter beschikking besteld. We begonnen vrij aardig. Paar speldenprikjes, maar nog geen grote kansen. Totdat Jorik de bal vanuit een vrije trap de 16 in draaide. Bal werd verlengd door Lars en binnengetikt door Louis-Philippe. Louis-Philippe? Wie was dat ook alweer? Juist, na maanden afwezigheid, omdat hij zonodig in een Egyptische tempel moest zijn, is hij weer terug en mijn god wat zijn we daar blij mee!
0-1 voorsprong voelt lekker, maar is altijd krapjes. Graauw kreeg ook kansen, maar Brendan redde een paar keer erg knap. Bij onszelf kwam de doelpuntenmachine nog niet op gang. Schieten, afgeven, terugleggen, tja tis allemaal lastig en eigenlijk doe je het nooit goed… Tenzij je scoort, maar dat gebeurde niet meer voor de rust.
Na de rust, puntjes op de i, gingen we weer verder. En heee hallo, een oude bekende in het veld: Bjorn Vermeerssen. Gestopt bij Graauw 4 na zijn 250ste goal, maar wilde tegen ons nog wat frustraties eruit schoppen.
Ondertussen kwam op de tribune, want nogmaals we speelden op het hoofdveld, de vraag aan uw verslaggever/vlagger hoeveel wij de scheidsrechter hadden betaald.
In de heenwedstrijd werd er veel gezeurd en gezaagd op onze clubscheidsrechter, maar kennelijk doet hun eigen scheidsrechter het niet veel beter? Tja wat zullen we erover zeggen? Uhmm de beste man floot inderdaad niet zijn beste wedstrijd, hij kan 2 bakstenen laten vechten, ook wij waren het niet altijd eens met hem, maar hij is al jaren lang lid op de Graauw en zet zich in voor de vereniging. En vrijwilligers moet je koesteren. Daar weten we bij SDO alles van!
Oké, stoom afgeblazen, en terug naar de wedstrijd. Dat was nog steeds niet heel best. Paar kansen, maar nee geen goals. Totdat Simon de kans kreeg om te schieten, keeper kon er niet bij en eindelijk de verlossende 0-2.
Wedstrijd in de tas? Nee want Graauw deed nog iets terug en maakte de 1-2. Oei oei, toch nog billen knijpen? Nee, de scheidsrechter floot af, nadat Gijs nog een flinke klap had gekregen. Frustraties omzetten in fysieke klappen, we gaan er maar niks over zeggen….
Het was weer ouderwets knokken, strijden en slordig voetbal tegen Graauw 4, maar uiteindelijk gaan de 3 punten mee naar Lamswaarde!
 

Zondag 6 november 2022

GEEL-ZWARTE BUS
Voor SDO 2 stond de uitwedstrijd tegen Vogelwaarde 3 stond op het programma. Dinsdag hadden we getraind en dat hebben we geweten: 3 blessures rijker… Tel daar nog een aantal afwezigen bij op en je kan het al raden, het was weer puzzelen voor de leiding van ut tweede. En wat doe je dan? Dan vraag je de veteraan mee. Vorig seizoen had hij zijn afscheidswedstrijd op Vogelwaarde, maar Dominique haalde zijn voetbalschoenen uit de wilgen en deed weer een wedstrijd mee.
Al snel werd duidelijk dat het voor ons tegenhouden werd. Militair Gijs was terug uit het mooie Curaçao en begon gelijk in de basis als spits. Niet dat dat veel verschil maakte…
Vogelwaarde kwam op voorsprong. Was het een schot of een voorzet? De waarheid zal in het midden liggen. Feit is wel dat de bal in de verre hoek binnen viel.
Verdedigend stond het bij ons niet slecht. We speelden compact en voor Vogelwaarde was het dus lastig om er doorheen te komen.
Tja kansen, die kregen we wel. Matis schoot de bal net naast en Simon wipte de bal over de keeper, maar helaas niet in de goal.
Tweede helft dan maar. Weer was het vooral tegenhouden en Vogelwaarde wist dus niet te scoren. Tja, zou er dan nog iets inzitten voor ut tweede. Jawel, Simon zette goed door en bereikte met een goede pass Martijn. Helaas werd zijn schot gepakt met een Iker Casillas redding. De rechtervoet van de keeper zorgde ervoor dat de bal er niet in ging…
Kansen waren er dus zeker wel om een resultaat te halen, maar het mocht niet zo zijn… Dank aan Sam en Joost om mee te doen, hopelijk voor herhaling vatbaar!
Na de wedstrijd hebben we SDO 1 aangemoedigd en naar de overwinning geschreeuwd. De sfeeractie van de V-side was allemaal erg leuk, maar uiteindelijk stond Vogelwaarde 1 met lege handen.
Volgende week is het voor SDO 2 op sportpark ’t Prinsenbos te doen. Daar wacht Hontenisse 4!
 

Zondag 16 oktober 2022

JEUGDIG SDO 2 HEEFT HET ZWAAR TEGEN RIA W.
Vanochtend, t was vroeg, moesten we aantreden tegen Ria Westdorpe. Thomas en Tijn werden gevraagd, omdat we een aantal afmeldingen hadden.
Doordat Brendan er niet was, moest Jorik de handschoenen aantrekken. Kortom, het was weer even zoeken voor de ideale opstelling.
Al snel werd duidelijk dat Ria de bovenliggende partij was. Toch hielden we knap stand. Uiteindelijk kwam Ria op 1-0 voorsprong uit een vrije trap.
Onze eerste aanval van de wedstrijd was wel gelijk dodelijk. Brasser speelde Thomas diep. Thomas kon de bal nog net voorbij de keeper tikken, 1-1.
Corner voor Ria werd binnen gekopt en we gingen rusten met een 2-1 achterstand.
In de tweede helft konden we het niet ombuigen en het werd 3-1, weer uit een vrije trap. Jorik had deze best kunnen hebben…
Nee nee, we moeten niet zeuren op Jorik, want vlak voor tijd pakte hij nog een penalty uit de hoek, dus daar kan Brendan nog wat van leren….
Vele verbeterpunten en we weten weer hoe het is om weggetikt te worden. Volgende week vrij, dus Lars heeft 2 weken de tijd om de shirts wassen!

 

Zondag 9 oktober 2022

KOPPIJN, KOPPIJN, KOPPIJN……
Koppijn, huh? Wie dan? Matis, Colin of toch Simon. Nee, de leiders van SDO 2 hadden niet hun beste ochtend, want oi oi oi 16 spelers tot hun beschikking, hoe ga je dat dan doen?
Een ijzersterke opstelling werd gemaakt en we begonnen tegen Graauw 4.
Hoeveel kansen wil je hebben? Dat is wel een beetje hoe het vandaag ging. Een schot van Junior tegen de paal, Simon die een perfecte voorzet van Martijn naast werkte en Angelo die een paar keer van afstand schoot. 1 schot was werkelijk bijna perfect, maar de uitstekend keepende doelman van Graauw kon de bal eruit werken.
Vlak voor rust was het toch raak: Simon ging goed door en met een hard schot kon hij de doelman passeren, 1-0 dus.
Na de rust was het heel de tijd heen en weer. Graauw zette druk, maar de defensie van SDO stond als een huis, een vervallen huis weliswaar, maar goed, Graauw kwam er niet door. Maar godker, dat tweede doelpunt bleef maar uit. Doelman Brendan was goed bezig en na een verre uittrap van hem kon Owen 1 op 1 met de keeper. Hij legde de bal in de verre hoek en daar was de bevrijdende 2-0.
Snel daarna gingen Simon en Lars met z’n tweeën op de keeper af. Simon legde de bal breed en Lars kon de bal er makkelijk inschuiven.
Scheidsrechter Jos vond het toen wel welletjes en op herhaaldelijke verzoek van uw verslaggever, die dorst had gekregen, blies hij op zijn fluit voor het eind van de wedstrijd. 3 punten voor de geel-zwarte machine!
Daarna hebben we
genoten
 
van een flitsend SDO 1 met in de hoofdrol Dennis Boonman, ofwel Boemmie. Hij pakte een penalty waardoor Sdo 1 toch de overwinning kon pakken tegen Groede 1.
6 punten voor SDO, het viel ons tegen dat de voorzitter niet trakteerde, maar dat kan altijd nog gebeuren natuurlijk!
Volgende week is het te doen op Westdorpe. Zowel SDO 1 als SDO 2 speelt daar hun competitiewedstrijd. Smullen maar!

 

Zondag 25 september 2022

DE GROENE TAPE MAAKT ALLES OM ZEEP.
Op “derby zondag” begon het seizoen van ut tweede officieel. Vorige week werd in een oefenwedstrijd nog met 2-1 gewonnen. Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd tegen Hontenisse 5 op het programma.
Konden we gelijk beginnen? Nou nee, onze vrienden van de Graauw hadden een aangename verrassing voor ons klaar staan. 1 doel was afgeplakt met groene tape vanwege de derby tegen SDO 1. Hadden ze te weinig budget om er 2 af te plakken? Tja, hoe haal je die er af? Een goede ontGROENning voor de verloren zoon, Lars, om deze troep even weg te halen. En dat deed hij subliem!
We konden beschikken over 15 spelers, das al heel wat als je ons team af en toe bekijkt. Al gauw kon Simon op het doel schieten en de 1-0 was al een feit. Ookal zat er nog een beetje groene tape op de palen, Simon was scherp.
Na een onoplettendheid van een speler van ons, we zullen z’n naam niet noemen, Louis-Philippe, kwam Hontenisse op 1-1. Later in de eerste helft kwamen de Blauw-Witte helden op 1-2 door een knal van afstand… Zuur, want het ging zeker niet slecht bij ons.
In de tweede helft werd er wat omgezet en het begon te lopen bij de geel-zwarte machine. Alleen die goal bleef steeds uit. Totdat Jorik mocht aanleggen vanuit een vrije trap, wat zullen we zeggen, 25 meter? Keeper van Hontenisse had perfect zicht op de bal, maar toch vlamde Jorik de bal tegen de touwen, 2-2. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waardoor het veel heen en weer was. Uiteindelijk bleef het bij 2-2 en daar waren beide teams tevreden mee.
Volgende week heeft ut tweede een weekje vrij omdat onze vrienden van HVV hebben besloten uit de competitie te stappen voordat het seizoen begonnen is!